“Zəhmət-Ruzi” Məhdud Məsuliyyətli Cəmiyyətinin təsisçisi Sabir Babayev -3 hektar ərazidə yerləşən şirkət 1998-ci ildə təsis edilib: “Bütün məhsullar islamın qoyduğu şərtlərə uyğun olaraq istehsal edilir ki, məhsulların halallığına tam zəmanət verilir”.
Halal qida deyəndə ilk ağıla gələn ət və ət məhsullarıdır. Halal məhsul istehsalında isə birmənalı şəkildə donuz əti və yağından heç bir halda istifadə edilməməlidir. Bundan başqa ət kəsimi məsələsi olduqca vacib amildir. Heyvanların kim tərəfindən, harada və necə kəsilməsinə həssaslıqla yanaşılmalıdır. Düzdür, bəzi hallarda cəmiyyətdə insanları çaşdıran fikirlər dolaşır ki, bu isə halal qida sektoruna kölgə salır. Əslində kolbasanın istehsalındakı bəzi saxtakarlıqlar şəri qanunların işləməsinin qarşısını alır. Din adamları bu məsələni doğru hesab etmirlər və bildirirlər ki, müsəlmandan aldığın hər bir şey pak hesab edilməlidir. Lakin insanlar “Halal” adı altında haram mal satanlara baxıb, həqiqətən halal olan məmulatları da haram hesab edirlər. Məsələnin izahına gəlincə, bu gün bazarda müxtəlif çeşiddə və fərqli ölkələrin istehsalı olan kolbasa və sosiska məhsullarına rast gəlmək mümkündür. Əvvəllər alıcılar daha çox xarici ölkələrdən gətirilən məhsullara üstünlük verirdilərsə, hazırda bu sahədə geniş fəaliyyət göstərən yerli şirkətlər çoxluq təşkil edir. “Halal” nişanı ilə istehsal olunan ət və ət məhsullarının çeşidi son zamanlar artmaqdadır. İstehlakçını düşündürən suallara aydınlıq gətirmək üçün bu gün bir qrup media nümayəndəsi Azərbaycanda halal kolbasa istehsalında özünəməxsusluğu ilə seçilən “Zəhmət-Ruzi” şirkətində olub.
Azərbaycanın qida sektorunda öz keyfiyyəti ilə seçilən “SAB” şirkətinin rəhbərliyi Xırdalanda yerləşən istehsalat zavodunun qapıları hər zaman siz müştərilər üçün açıqdır. Gəlin, hallalığımızı gözlərinizlə görün”
Azərbaycanda ət məhsulları istehsal edən və daxili bazarda üstün mövqelərə malik olan şirkətlərdən biridir "Zəhmət-Ruzi" MMC. “Zəhmət-Ruzi” Məhdud Məsuliyyətli Cəmiyyəti 1998-ci ildən fəaliyyət göstərir. Hazırda 3 hektardan artıq ərazidə yerləşən şirkət ən müasir avadanlıqlarla təchiz edilmiş laboratoriyalar, istehsal sexləri,anbar və daşınma sistemlərinə malikdir. İstehsalın əksər hissəsi avtomatlaşdırılıb , alman və italyan texnologiyalarından istifadə olunur. Bu şirkətin hazırladığı məhsullar "SAB” markası ilə məşhurdur. SAB isə bir marka olaraq isə 2005-ci ildən bazara çıxarılıb.
”Zəhmət-Ruzi” ailəsində bugün müxtəlif sahələr üzrə 150-yə yaxın yüksək ixtisaslı mütəxəssis çalışır.İki sahədə – ət və süd məhsullarının istehsalı ilə məşğul olan şirkətə istehsal üçün əsas xammal məhsulları Azərbaycanın səfalı bölgələrindən gətirilir. İslam qanunları əsasında hazırlanan, ekolojı təmiz, yüksək keyfiyyətli “SAB” ət və süd məhsulları öz alıcılarına beynəlxalq standartlara uyğun şəkildə olan faydalı maddələr və minerallarla zəngin olan məhsullar təqdim edir.
İlk dəfə “SAB” şirkəti tərəfindən «KXN» – Keyfiyyətlə Xüsusi Nəzarət sisteminin tədbiqindən sonra «SAB» ticarət nişanı Azərbaycanın ət və süd bazarının 50%-ni nəzarətə götürüb. Eyni zamanda şirkət “SAB” ticarət nişanı «AZS» – Keyfiyyət, İdarəetmə Standartının sertifikatına layiq görülüb.
“Zəhmət- Ruzi” MMC-nin “SAB” nişanlı kolbasa və süd məhsullarının istehsalı Azərbaycan istehlakçılarının Qida Təhlükəsizliyi Nişanı (AİQTN) proqramının tələblərinə uyğun olduğuna görə PLATİN səviyyəli Qida Təhlükəsizliyi Nişanına layiq görülmüşdür. İstehsalda yalnız təzə, yerli ət və süd məhsullarından istifadə edən müəssisə sağlam qidalanma üçün ən düzgün seçimdir. Bildirildi ki, Qafqaz Müsəlmanları İdarəsi, Azərbaycanda ilk dəfə olaraq, islamın bütün qaydalarına uyğun, halallıq prinsipləri ilə hazırlandığına görə «SAB» ticarət nişanlı məhsulların keyfiyyətinə təminat vermişdir.
Halal qida deyəndə ilk ağıla gələn ət və ət məhsullarıdır. Halal məhsul istehsalında isə birmənalı şəkildə donuz əti və yağından heç bir halda istifadə edilməməlidir. Bundan başqa ət kəsimi məsələsi olduqca vacib amildir. Heyvanların kim tərəfindən, harada və necə kəsilməsinə həssaslıqla yanaşılmalıdır. Düzdür, bəzi hallarda cəmiyyətdə insanları çaşdıran fikirlər dolaşır ki, bu isə halal qida sektoruna kölgə salır. Əslində kolbasanın istehsalındakı bəzi saxtakarlıqlar şəri qanunların işləməsinin qarşısını alır. Din adamları bu məsələni doğru hesab etmirlər və bildirirlər ki, müsəlmandan aldığın hər bir şey pak hesab edilməlidir. Lakin insanlar “Halal” adı altında haram mal satanlara baxıb, həqiqətən halal olan məmulatları da haram hesab edirlər. Məsələnin izahına gəlincə, bu gün bazarda müxtəlif çeşiddə və fərqli ölkələrin istehsalı olan kolbasa və sosiska məhsullarına rast gəlmək mümkündür. Əvvəllər alıcılar daha çox xarici ölkələrdən gətirilən məhsullara üstünlük verirdilərsə, hazırda bu sahədə geniş fəaliyyət göstərən yerli şirkətlər çoxluq təşkil edir. “Halal” nişanı ilə istehsal olunan ət və ət məhsullarının çeşidi son zamanlar artmaqdadır. İstehlakçını düşündürən suallara aydınlıq gətirmək üçün bu gün bir qrup media nümayəndəsi Azərbaycanda halal kolbasa istehsalında özünəməxsusluğu ilə seçilən “Zəhmət-Ruzi” şirkətində olub.
Azərbaycanın qida sektorunda öz keyfiyyəti ilə seçilən “SAB” şirkətinin rəhbərliyi Xırdalanda yerləşən istehsalat zavodunun qapıları hər zaman siz müştərilər üçün açıqdır. Gəlin, hallalığımızı gözlərinizlə görün”
Azərbaycanda ət məhsulları istehsal edən və daxili bazarda üstün mövqelərə malik olan şirkətlərdən biridir "Zəhmət-Ruzi" MMC. “Zəhmət-Ruzi” Məhdud Məsuliyyətli Cəmiyyəti 1998-ci ildən fəaliyyət göstərir. Hazırda 3 hektardan artıq ərazidə yerləşən şirkət ən müasir avadanlıqlarla təchiz edilmiş laboratoriyalar, istehsal sexləri,anbar və daşınma sistemlərinə malikdir. İstehsalın əksər hissəsi avtomatlaşdırılıb , alman və italyan texnologiyalarından istifadə olunur. Bu şirkətin hazırladığı məhsullar "SAB” markası ilə məşhurdur. SAB isə bir marka olaraq isə 2005-ci ildən bazara çıxarılıb.
”Zəhmət-Ruzi” ailəsində bugün müxtəlif sahələr üzrə 150-yə yaxın yüksək ixtisaslı mütəxəssis çalışır.İki sahədə – ət və süd məhsullarının istehsalı ilə məşğul olan şirkətə istehsal üçün əsas xammal məhsulları Azərbaycanın səfalı bölgələrindən gətirilir. İslam qanunları əsasında hazırlanan, ekolojı təmiz, yüksək keyfiyyətli “SAB” ət və süd məhsulları öz alıcılarına beynəlxalq standartlara uyğun şəkildə olan faydalı maddələr və minerallarla zəngin olan məhsullar təqdim edir.
İlk dəfə “SAB” şirkəti tərəfindən «KXN» – Keyfiyyətlə Xüsusi Nəzarət sisteminin tədbiqindən sonra «SAB» ticarət nişanı Azərbaycanın ət və süd bazarının 50%-ni nəzarətə götürüb. Eyni zamanda şirkət “SAB” ticarət nişanı «AZS» – Keyfiyyət, İdarəetmə Standartının sertifikatına layiq görülüb.
“Zəhmət- Ruzi” MMC-nin “SAB” nişanlı kolbasa və süd məhsullarının istehsalı Azərbaycan istehlakçılarının Qida Təhlükəsizliyi Nişanı (AİQTN) proqramının tələblərinə uyğun olduğuna görə PLATİN səviyyəli Qida Təhlükəsizliyi Nişanına layiq görülmüşdür. İstehsalda yalnız təzə, yerli ət və süd məhsullarından istifadə edən müəssisə sağlam qidalanma üçün ən düzgün seçimdir. Bildirildi ki, Qafqaz Müsəlmanları İdarəsi, Azərbaycanda ilk dəfə olaraq, islamın bütün qaydalarına uyğun, halallıq prinsipləri ilə hazırlandığına görə «SAB» ticarət nişanlı məhsulların keyfiyyətinə təminat vermişdir.