Bunu gəlin araşdıraq. Amma əvvəlcə biz sizə bu məhsulun faydalı xassələri ilə tanış olmağı təklif edirik.
Medicina.az bildirir ki, alma sirkəsi - çoxlu qiymətli mikroelementlərin (kalium, dəmir, maqnezium, kalsium, natrium kimi) və üzvi turşuların (alma, limon, sirkə) mənbəyi kimi faydalıdır. Aalma sirkəsi, tez parçalanmaya yağlar və karbohidratlar olan qidalarda maddələr mübadiləsinin sürətlənməsinə, həzm proseslərinin yaxşılaşmasına kömək edir. İçki kimi qəbulda alma sirkə ilə iştahanı aşağı düşməsinə aşkar etmək mümkündür. O cümlədənalma sirkəsinin istifadəsi şiriniyyat yemək istəyini azaldır.mədə-bağırsaq yollarında xəstəlik törədən mikroorqanizmlərin sayını azaltmağa qadirdir. Sirkə - səmərəli göbələk xəstəlikləri və iltihab əleyhinə vasitədir. O, soyuqdəymə xəstəlikləri zamanı da faydalıdır.
ALMA SİRKƏSİ NECƏ HAZIRLANIR?
Alma sirkəsi, ev şəraitində hazırlamaq, alınmışdan daha faydalı olar. O, çox sadəcə hazırlanır - bunun üçün alma, su və şəkər lazımdır. Hazırlanma qaydası. Almanı yaxşı yuyun, xırda doğrayın, üzərinə isti su ( təxminən 60-70 dərəcə) əlavə edin. Suyun səviyyəsi almadan bir qədər çox (3-4 sm) olmalıdır. Əgər alma turşdursa 1 kq -almaya 100 qram, əgər şirin sortdursa bir kiloqrama 50 qram şəkər əlavə edin. 12-14 gün isti yerdə saxlayın, gündə iki dəfə yaxşı qarışdırın. Sonra şüşələrə doldurun (agzınadan bir qədər aşagı səviyyədə), və qıcqırması üçün daha 2 həftə isti yerdə saxlayın. Sirkə hazırdır
Alınmış məhlulu qaranlıq sərin yerdə agzını yaxşı baglayaraq saxlamaq lazımdır.
İŞTAHANI AZALTMAQ ÜÇÜN
1 stəkan suya 1 xörək qaşıgı sirkə, 1 çay qaşıgı bal əlavə edib hər yeməkdən 30 dəqiqə öncə qəbul edilir.
ARIQLAMAQ ÜÇÜN
səhərlər ac qarnına 1 stəkan suya 1 xörək qaşıgı alma sirkəsi və yarım çay qaşıgı bal qarışdırıb içmək lazımdır
SELOLİT ÜÇÜN ALMA SİRKƏSİ
1 stəkan sirkəni 1 stəkan su ilə qarışdırarırıq. Parçanı məhlulda isladaraq selolit olan hissəmizə qoyurug zərif salafanla bükürük. sirkə bükülmüş nahiyəni isti saxlamaq, qalın paltarla və yaxud şarfla bükmək lazımdır. Prosedur 30-40 dəqiqə davam edir.
ƏKS TƏSİRLƏRİ
Alma sirkəsi mədə xorası, mədə yarası, səpgisi və turşulugu xəstəliklərində məsləhət görülmür.
alma sirkəsini trubkadan, xırda udumlarla içmək və içdikdən sonra agızı yaxalamq lazımdır. Əks halda diş imalını zədələyir.
Medicina.az bildirir ki, alma sirkəsi - çoxlu qiymətli mikroelementlərin (kalium, dəmir, maqnezium, kalsium, natrium kimi) və üzvi turşuların (alma, limon, sirkə) mənbəyi kimi faydalıdır. Aalma sirkəsi, tez parçalanmaya yağlar və karbohidratlar olan qidalarda maddələr mübadiləsinin sürətlənməsinə, həzm proseslərinin yaxşılaşmasına kömək edir. İçki kimi qəbulda alma sirkə ilə iştahanı aşağı düşməsinə aşkar etmək mümkündür. O cümlədənalma sirkəsinin istifadəsi şiriniyyat yemək istəyini azaldır.mədə-bağırsaq yollarında xəstəlik törədən mikroorqanizmlərin sayını azaltmağa qadirdir. Sirkə - səmərəli göbələk xəstəlikləri və iltihab əleyhinə vasitədir. O, soyuqdəymə xəstəlikləri zamanı da faydalıdır.
ALMA SİRKƏSİ NECƏ HAZIRLANIR?
Alma sirkəsi, ev şəraitində hazırlamaq, alınmışdan daha faydalı olar. O, çox sadəcə hazırlanır - bunun üçün alma, su və şəkər lazımdır. Hazırlanma qaydası. Almanı yaxşı yuyun, xırda doğrayın, üzərinə isti su ( təxminən 60-70 dərəcə) əlavə edin. Suyun səviyyəsi almadan bir qədər çox (3-4 sm) olmalıdır. Əgər alma turşdursa 1 kq -almaya 100 qram, əgər şirin sortdursa bir kiloqrama 50 qram şəkər əlavə edin. 12-14 gün isti yerdə saxlayın, gündə iki dəfə yaxşı qarışdırın. Sonra şüşələrə doldurun (agzınadan bir qədər aşagı səviyyədə), və qıcqırması üçün daha 2 həftə isti yerdə saxlayın. Sirkə hazırdır
Alınmış məhlulu qaranlıq sərin yerdə agzını yaxşı baglayaraq saxlamaq lazımdır.
İŞTAHANI AZALTMAQ ÜÇÜN
1 stəkan suya 1 xörək qaşıgı sirkə, 1 çay qaşıgı bal əlavə edib hər yeməkdən 30 dəqiqə öncə qəbul edilir.
ARIQLAMAQ ÜÇÜN
səhərlər ac qarnına 1 stəkan suya 1 xörək qaşıgı alma sirkəsi və yarım çay qaşıgı bal qarışdırıb içmək lazımdır
SELOLİT ÜÇÜN ALMA SİRKƏSİ
1 stəkan sirkəni 1 stəkan su ilə qarışdırarırıq. Parçanı məhlulda isladaraq selolit olan hissəmizə qoyurug zərif salafanla bükürük. sirkə bükülmüş nahiyəni isti saxlamaq, qalın paltarla və yaxud şarfla bükmək lazımdır. Prosedur 30-40 dəqiqə davam edir.
ƏKS TƏSİRLƏRİ
Alma sirkəsi mədə xorası, mədə yarası, səpgisi və turşulugu xəstəliklərində məsləhət görülmür.
alma sirkəsini trubkadan, xırda udumlarla içmək və içdikdən sonra agızı yaxalamq lazımdır. Əks halda diş imalını zədələyir.