Ürək problemləri əsasən damarların tıxanması və daimi stress səbəbindən yaranır.
Damar problemləri bir çox səbəbdən yarana bilər. Məsələn, düzgün qidalanmama bu səbəblərdən biridir. Bunun qarşısını almaq üçün isə aşağıdakı qidalardan qəbul edin.
Qızılbalıqlar ailəsinə aid balıq- Damarları təmizləyir, stresin qarşısını alır, orqanizmi qidalandırıcı maddələrlə təmin edir.
Portağal şirəsi- Söhbət təbii portağal şirəsindən gedir. Onun tərkibində olan antioksidantlar tıxanmış damarları təmizləyir.
Qəhvə- Elmi cəhətdən sübut edilib ki, 2-5 fincan qəhvə ürək-damar sisteminə müsbət təsir edir.
Qoz- Xolesterinin miqdarını azaldır. Badam və qoz çox faydalıdır.
Xurma- Tərkibində çoxlu miqdarda sterin var. Bu isə xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Sarıkök- İltihaba qarşı əladır. Damarların vəziyyətin yaxşılaşdırır, dərini təravətləndirir.
Yaşıl çay- Metabolizm prosesini sürətləndirir. Orqanizmi enerji ilə təmin edir.
Qarpız- Tərkibindəki oksid azot damarları yeniləyir və təravətləndirir.
Pendir- Alimlər bildirirlər ki, normal pendir qəbulu arterial təzyiqi normallaşdırır.
Dəniz kələmi- Tərkibi vitamin, mineral, protein və antioksidantla zəngindir.
Mərcanı- 1-2 stəkan mərcanı morsu içmək ürəyin fəaliyyətinə müsbət təsir edir. Xolesterin 40% azalır.
Darçın- Ürək fəaliyyətinə müsbət təsir edir və yeməklərə xüsusi dad verir.
Nar- Nar şirəsi və təmizlənmiş nar faydalıdır. Ürək fəaliyyətini koordinasiya edir və qanın sirkulyasiyasını gücləndirir.
İspanaq- Tərkibində kalium, foli turşusu və dəmir var. Ürək sancıları riskini minimuma endirir.
Zeytun yağı- Zeytun yağından istifadə etmək ürək sancıları riskini 40% azaldır.
Gül kələmi- Tərkibində kalium var. Bu isə təzyiqi və xolesterin səviyyəsini normallaşdırır.
Avokado- Faydalı və dadlı meyvədir. Ürəyə müsbət təsir edir.
Qulançar- Xolesterin problemini çox qısa müddətə həll edir.
Damar problemləri bir çox səbəbdən yarana bilər. Məsələn, düzgün qidalanmama bu səbəblərdən biridir. Bunun qarşısını almaq üçün isə aşağıdakı qidalardan qəbul edin.
Qızılbalıqlar ailəsinə aid balıq- Damarları təmizləyir, stresin qarşısını alır, orqanizmi qidalandırıcı maddələrlə təmin edir.
Portağal şirəsi- Söhbət təbii portağal şirəsindən gedir. Onun tərkibində olan antioksidantlar tıxanmış damarları təmizləyir.
Qəhvə- Elmi cəhətdən sübut edilib ki, 2-5 fincan qəhvə ürək-damar sisteminə müsbət təsir edir.
Qoz- Xolesterinin miqdarını azaldır. Badam və qoz çox faydalıdır.
Xurma- Tərkibində çoxlu miqdarda sterin var. Bu isə xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Sarıkök- İltihaba qarşı əladır. Damarların vəziyyətin yaxşılaşdırır, dərini təravətləndirir.
Yaşıl çay- Metabolizm prosesini sürətləndirir. Orqanizmi enerji ilə təmin edir.
Qarpız- Tərkibindəki oksid azot damarları yeniləyir və təravətləndirir.
Pendir- Alimlər bildirirlər ki, normal pendir qəbulu arterial təzyiqi normallaşdırır.
Dəniz kələmi- Tərkibi vitamin, mineral, protein və antioksidantla zəngindir.
Mərcanı- 1-2 stəkan mərcanı morsu içmək ürəyin fəaliyyətinə müsbət təsir edir. Xolesterin 40% azalır.
Darçın- Ürək fəaliyyətinə müsbət təsir edir və yeməklərə xüsusi dad verir.
Nar- Nar şirəsi və təmizlənmiş nar faydalıdır. Ürək fəaliyyətini koordinasiya edir və qanın sirkulyasiyasını gücləndirir.
İspanaq- Tərkibində kalium, foli turşusu və dəmir var. Ürək sancıları riskini minimuma endirir.
Zeytun yağı- Zeytun yağından istifadə etmək ürək sancıları riskini 40% azaldır.
Gül kələmi- Tərkibində kalium var. Bu isə təzyiqi və xolesterin səviyyəsini normallaşdırır.
Avokado- Faydalı və dadlı meyvədir. Ürəyə müsbət təsir edir.
Qulançar- Xolesterin problemini çox qısa müddətə həll edir.